Ekologiska Barnmatsbutiken

Ekologiska Barnmatsbutiken är en konceptbutik för barn och mat och startade i maj 2007 på Nybrogatan i Stockholm. Butiken säljer ekologisk mat utan tillsatt socker eller onödiga tillsatser. De flesta produkterna är dessutom saltfria eller saltreducerade. I första hand är butiken tänkt för barn 0-5 år, men vissa produkter passar även äldre barn och vuxna. För den som ammar eller är gravid finns speciella produkter - både tillbehör och mat, t ex amningsinlägg och teer.

Ekologiskt odlad mat har i allmänhet ett något högre näringsinnehåll och är odlad på ett naturligt sätt utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. Eftersom vi tycker att detta är det allra bästa för alla barn, vuxna och naturen, är all mat som säljs i butiken ekologisk! Utbudet av ekologisk mat riktad till barn är mycket begränsad i Sverige så därför importeras och säljs mat från andra länder såsom t ex Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Schweiz och Danmark, men i den mån det finns, även från Sverige.

Butiken startade för att öka utbudet av bra ekologisk mat för barn i Sverige och målet är att kunden skall känna sig säker på att den mat som köps hos Ekologiska Barnmatsbutiken är av bra kvalité. Efter hand har utbudet i butiken ökat och omfattar nu även vissa giftfria tillbehör, t ex nappflaskor, haklappar, kokböcker om barnmat, hud-, hår- och tandvård och tygblöjor. 

I december 2008 startades Barnmatsbutikens webbutik för att kunna erbjuda alla barn i landet bra ekologisk mat!

I slutet av februari 2016 stängdes den fysiska butiken och Ekologiska Barnmatsbutiken är nu en webbutik. 

Välkommen in här!